Enver Hoxha kërcënonte me luftë Jugosllavinë nëse Kosova shpallej Republikë

Enver Hoxha nuk e donte Kosovën shtet të pavarur. Autori i librit “Kosova dhe Enver Hoxha: dokumente të papublikueme” ka ardhur deri te ky konstatim pas shfletimit të dokumenteve arkivore të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Shqipërisë, shkruan sot Koha ditore.
Në librin e promovuar të enjten në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani” shpalosen gjerësisht marrëdhëniet e Kosovës me shtetin shqiptar, që funksiononte nën diktaturën e Enver Hoxhës.

Sipas vetë autorit, Esat Myftari, sherri i mosrrezikimit të pushtetit të tij, diktatori shqiptar këmbëngulte që Kosova të mos jetë Republikë. Madje, për këtë edhe kishte kërcënuar Jugosllavinë.