Epoka e akullnajave po vjen, meterologët japin alarmin

Për herë të parë në katër vite, dielli ka ndriçuar më zbehtë.

Kjo gjë ka çuar disa ekspertë të besojnë se epoka e akullit është në horizont dhe mund të godasë botën në vitin 2019.

Prania e diellit panjollë do të bëhet gjithnjë e më i rregullt, ç’ka do të thotë se aktiviteti diellor ka pësuar rënie të madhe.

“Aktiviteti i dobët diellor për një periudhë kohe është e sigurt se do të ketë ndikim në ftohjen e temperatura globale në troposferë”, thotë meteorologu Paul Dorian.