Erdogani shumë pranë ‘ëndrrës’ për vendosjen e sistemit Presidencial në Turqi

Tashmë qëllimet për centralizimin e pushtetit të Presidentit turk  duket të jenë kthyer në masa zyrtare.

Nëse Parlamenti turk e aprovon, pranverën e ardhshme në Turqi të organizohet referendumi për vendosjen e sistemit presidencial, deklaroi ministri turk i Drejtësisë Bekir Bozdag.

Bozdag  deklaroi se propozimi qeveritar për sistem presidencial do ta mbajë Parlamentin në formën e saj të tanishme dhe do ta mbrojë si strukturën e vetme në Turqi.

Paraprakisht Qeveria turke tha se do t’i ripërtërijë perpjekjet për ndryshimin e Kushtetutës dhe zgjerimin e kompetencave të presidentit, që janë ambicie të vjetra të presidentit Rexhep Tayip Erdogan.