Ernest Simoni Troshani rrëfen momentin kur mësoi se u bë kardinal

Kardinali ri shqiptar, dom Ernest Simoni Troshani, në mikrofonin e kryeredaktorit të programit shqip të Radio Vatikanit, menjëherë pas shpalljes kardinal nga Papa Françesku, rrëfen befasinë për emërimin e tij të papritur si Kardinal, emocionet, mirënjohjen ndaj Papës.

“Po dëgjoja lutjen e Papës kur dëgjova emrin. Nuk e besoja ishte e papritur dhe e pabesueshme. Nuk dija asgjë dhe as nuk më shkonte ndërmend”
Ai thotë se “është një nderim tepër i madh”. “Jam shërbëtor i padenjë i Kishës, po gjithçka e gjithmonë për lavd e nderim të Krishtit, të Kishës e të popullit shqiptar”.

I arrestuar në 1963 u lirua në vitin 1990 ai me modesti tregon: Nuk kam vuajtur vetëm unë kanë vuajtur të rinj në Spaç. Na ka ruajtur i madhi i Zot
Edhe tani në moshën 88 vjeçare ai vijon misionin e tij për të përhapur fjalën e Krishtit në Itali por dhe në SHBA