Europoli arreston mbi 300 persona

Europoli deklaroi se sot në aksionin njëjavor kundër nje rrjeti kontrabandues të lartë e të sofistikuar janë arrestuar më shumë se 300 persona dhe janë sekuestruar një ton kokainë.

Operacioni ka vijuar pas zbulimit të agjencisë fallco turistike në Greqi, që ka ndihmuar në lidhjet tregtarw me  një bordel në Austri, ku, mes tjerash, është kultivuar edhe kanabis. Deri tani janë identifikuar mbi 500 persona viktima të kontrabandimit te njerëzve.

Në deklarate citohet se përveç disa vendeve evropiane lindore nga BE-ja, hetimi është zgjeruar edhe në 24 vende  jashtë Unionit. Rrjeti është përhapur edhe në kontinentin aziatik dhe afrikan.

“Vendet dhe organizatat mbarë botës duhet të punojnë së bashku që të japin përgjigje adekuate të krimit të organizuar që nuk njeh kufij”, theksoi drejtori i Europolit, Rob Vejnrajt.