Evakuohet qyteti gjerman, policë të armatosur hetojnë ‘rrezikun serioz’

Në pjesë e qytetit gjerman të Chemnitz është mbyllur dhe bllokuar totalisht nga policia që po heton një “rrezik serioz te vazhdueshëm”.

Efektive policie të armatosur kanë evakuuar banorët nga një rrugë në qytet, të martën në mëngjes, raporton SYRI.net, si një masë paraprake.

Një zëdhënës i policisë së Saksonisë ka lëshuar një apel për banorët që të mos shpërndajnë asnjë fotografi ose filmim nga operacioni në mediat sociale, raporton “The Independent”.

“Mbylljet e rrugëve të mëdha dhe shpërnguljet janë të nevojshme – shtoi ai – Ne kemi një rrezik të qëndrueshëm në lagjen ‘Fritz Heckert’ dhe kemi derguar grupet e gatshme ne terren”.