Fituam një investitor të ri, rroftë hashashi

Nga Dritan Kaba – Ky koloneli italian, qe po na “ndihmon” shume ne luften kunder hashashizimit te vendit, nuk do ta kalonte dot testin e FBI, se ai eshte gati te behet kanabist me shume deshire, por do donte vetem pak toke, se mendjen e kishte te mbushur top te levronte biznesin ne fushen e kultivimit te hashashit.

Me mire nje investitor, se nje kandidat per ne SPAK. Po i tregoj nje mundesi ku mund te gjeje jo vetem nje hektar por mund te marre te gjithe zonen e Spitalles qe eshte me dhjetera hektare per kete biznes, me qe aty afer ka edhe pisten e avioneve te sapo inaguruar nga nje bashkekombas i tij. Por ka edhe toka te lira bujqesore qe jepen me qera nga shteti.

Rendesi ka deshira per ta vene ne pune idene e tij gjeniale te biznesit. Te aplikoje tek ministria e ekonomise per te marre toke me nje euro, dhe ja ku e gjeti. Te paraqese nje biznes-plan, cfare fare do te mbjelle, varietetin 45 ditesh apo ate tradicional, sepse eshte pike kruciale ne aplikim. Njera paska prodhim me te vogel per te njejtin numer bimesh, por mund te mbillet tre here brenda vitit.

Ndersa tradicionalja paska rendimet me te larte per te njejten siperfaqje. Ketu mund ta ndihmoje profesori inderuar me llogari ose te pyese direkt kultivuesit qe e kane ushruar kete aktivitet para tij. Per kete e ndihmon me bujari Zhvejku i policise. Ndersa fuqi punetore te kualifikuar e ka me lehte se cdo biznes tjeter qe te gjeje.

Ne kete fushe jemi te mbushur me profesioniste. Keshtu do ishim te fituar te dy palet. Shqiperia do te fitonte nje investitor te huaj dhe kolonelit do t’i plotesohej endrra per te ushtruar biznesin e hashashit. Me kete investim do ulet papunesia, do shtohen te ardhurat ne buxhet, do kemi shkembim eksperience me BE, do perfitojme teknologji te re qe mund te rrise rendimentin. Jemi te lumtur gjetem nje investitor.