FOTO/ Krim mjedisor në Shkumbin, makineritë e rënda po shkatërrojnë shtratin e lumit

Makineri të rënda që po ndërtojnë rrugën e Qafë Plloqës në Korçë janë duke shkatërruar lumin Shkumbin.

Siç edhe shikohet në fotot që kanë mbërritur në redaksinë e SYRI.net eskavatorë dhe mjete të rënda po marrin rërën dhe çakullin që ndodhet në shtratin e lumit për të shtruar trasenë e rrugës Qukës-Qafë Plloqë.

Denoncimin e kanë bërë banorët që jetojnë aty përreth, të cilët tregojnë se lumin Shkumbin po bëhet një masakër e vërtetë mjedisore.

Sipas tyre, me dhjetëra kamionë dhe eskavatorë po punojnë pa pushim 24 orë në 24 orë duke marrë rërën e lumit.

Nuk dihet nëse firma që po ndërton këtë rrugë ka leje, por edhe sikur të kishte leje do të ishte një krim shtetëror ndaj mjedisit në vend.