FOTO/ Përdhunim në Parlamentin anglez

Policia angleze ka arrestuar asistentin e një prej deputetëve të Parlamentit me akuzë të përdhunimit të një femre në ambientin e Parlamentit.

Siç raportojnë mediat lokale, të hënën, policia e Londrës, me anë të një deklarate ka njoftuar se më 14 tetor, një person në ambientin e Parlamentit të Anglisë ka përdhunuar një femër dhe pas padisë së të dëmtuarës, policia ka arrestuar personin e akuzuar.

E dëmtuara ka thënë për policinë se në mëngjesin e së premtes me Sam Armstrang, këshilltar i partisë në pushtet, ajo kishte shkuar në zyrën e Craig Mackinlay, deputet i Parlamentit të Anglisë dhe aty është sulmuar dhe përdhunuar nga ai.

Përdhunimi i kësaj femre në ambientin e Parlamentit të Anglisë ka ndodhur në kohën kur edhe Kongresi i Sindikatave Tregtare të këtij vendi ditë më parë ka paralajmëruar për shtimin e korrupsionit moral në ambientet e punës.

Sondazhet e  Kongresi i Sindikatave Tregtare të Anglisë tregojnë se mbi gjysma e femrave të këtij vendi keqtrajtohen ose abuzohen seksualisht në ambientet e punës së këtij vendi.

auto_london_parliament_2007-11476815987 auto_sam_armstrang_dhe_ish_kryeministri_britanik_david_cameron1476815805