FOTO/ Zbulohet dhëmbi i mamuthit, 3 milion vjet i vjetër – Opozita.com

Emisioni ‘Opinion’ në TV Klan ka si temë të mbrëmjes sherrin e mediave Shqipëri-Kosovë, kryesisht pas vizitës së kryeministrit shqiptar Edi Rama në Beograd.

Një nga të ftuarit, Ekrem Kryeziu i ftuar në lidhje me debatin e ngritur si stuhi në gotë për marrëdhëniet Shqipëri-Kosovë bëri me dije se unë jam dënuar si ideator i levizjes së ’81 me Ukshin Hotin, Halil Alidemin, Ali Kryeziun dhe një grup të tjerësh.

“Pse jam shqiptar, është normale pse jam shqiptar, unë tani jam shqiptar kosovar, për arsye se unë e kam shtetin, ne jemi pronar të shtetit kosovar, unë nuk them se jam shqiptar nga Kosova, por jam shqiptar kosovar.

Pas një ndërhyrje të gazetarit Berat Buzhala, ai tha se ne jemi shqiptar kosovar, me arsyen se ne jemi pronarë të shtetit të Kosovës. Ne e kemi realizuar atë shtet, dhe kemi detyrë ta mbrojmë atë.

Ndërsa, Buzhala theksoi se sa herë më është dashur të ndalëm në Shqipëri, në plazh, apo kudo më thonë je kosovar, unë u përgjigjem po jam kosovar. Pastaj më thonë se pse thua se je kosovar, por unë u përgjigjem ti po më quan kështu.

Hasimja: Berat mund të përdorin edhe pyetjen, a je lab? Por kjo nuk do të thotë se lebërit janë ndryshe.

Mesila Doda: Berat të pyes për një gjë? Im shoq ka lindur në Tiranë i thonë gjithë jetën çam.

Buzhala: Sigurisht, është rajon. Unë kur shkoj në Perëndim, nuk më ka shkuar asnjëherë në mendje ta quaj vetën kosovar. Unë them jam shqiptar. Por kur shkoj në Amerikë unë u them jam europian.