FOTO/ Zbulohet dhëmbi i mamuthit, 3 milion vjet i vjetër

Një dhëmb mamuthi, që besohet se është 3 milionë vite i vjetër u gjend në Naze, në gjirin e Essex, në Angli, raportojnë sot mediat lokale.

Disa ekspertë besojnë se mund të jetë rreth 3 milionë vite i vjetër, të tjerë thonë se mund të jetë më i ri, rreth 50,000 vite.

Fosili i zbulua nga Wendy dhe John Booth, në Naze ku shkojnë shpesh për të kërkuar.

“Në fillim mendova se ishte një copë betoni. U gëzova shumë kur e kuptova se çfarë ishte. S’kemi gjetur kurrë diçka të tillë më parë. Mund ta quajmë zbulimi i shekullit”,citohet Wendy nga medit lokale.

walton on the naze essex  google street view
walton on the naze essex
google street view

3984215300000578-3851620-image-a-17_14768928848101476991737 3984218500000578-3851620-image-a-18_14768929608091476991734 3984260200000578-3851620-image-a-19_14768930262091476991738