FOTO/Çfarë ndodh me trupin tonë kur masturbohemi?

Çdo njeri masturbon, apo jo? A duhet të ndodh kjo, dhe sa shpesh duhet të bëhet?
Sipas një studimi të fundit, thuhet se më shumë se gjysma e amerikanëve të rritur masturbojnë deri në katër herë brenda javës. Meshkujt masturbojnë më shpesh se femrat, dhe ndoshta ka ardhur koha të ndryshohet kjo, transmeton Telegrafi.

Sidoqoftë, masturbimi, sipas shumë ekspertëve shëndetësorë dhe studimeve, është shumë i mirë për shëndetin e përgjithshëm të njeriut, si atë mendor, njashtu edhe fizik.

Më poshtë, i keni të listuara disa arsye se përse duhet ta bëni masturbimin pjesë të rutinës tuaj ditore!

Do të merrni një dozë të dopaminës, endorfineve dhe oksitoksinës

Sipas një studimi të vitit 2009 nga Universiteti i Michigan, orgazmat e bëjnë trupin të liroj dopaminë, endorfine dhe oksitoksin.

Përmirësimi i këtyre hormoneve e ulë kortisolin, që është hormoni kryesor i stresit.
Tek meshkujt, masturbimi i shpeshtë e përmirëson kualitetin e spermës

Përse ndodh kjo? Për shkak se ka më pak dëme në ADN dhe në probleme të lëvizshmërisë me spermë të freskët, transmeton Telegrafi.

Femrat që masturbojnë rregullisht ndjehen më mirë për trupin e tyre

Kjo gjë shpinë në nivel më të lartë të vetëbesimit.

Kur e dini se për çfarë keni nevojë që të përjetoni orgazëm dhe kënaqësi, ju e forconi inteligjencën emocionale dhe lidhjen me trupin.

Do të ndjeni më pak dhimbje

Orgazmat e rrisin qarkullimin e gjakut te truri dhe organet riprodhuese, gjë që i zvogëlon dhimbjet menstruale dhe dhimbjet e kokës.

Thjesht është ndjenjë e mirë të përjetoni ORGAZËM

Të gjithë kemi nevojë për më shumë kënaqësi në jetët tona, apo jo?