Fotografia e burrit në fund të jetës prej kancerit hiqet nga Facebook, e vërteta është ndryshe

“Im vëlla po vdes nga kanceri në spital. Nëse nuk të vjen turp prej tij, mos dil pa bërë ‘Pëlqej’ ose pa komentuar ‘Amen’. Zoti është i gjithëfuqishëm”.

Është ky postimi që shoqëron një fotografi të publikuar në Facebook, ku një grua shihet në kokën e një burri dhe që ka prekur shumë përdorues të Facebook, në Spanjë. Në pak orë fotografia siç shkruan noa.al, mori 500 mijë pëlqime dhe 210 komente, ku në të shkruhej “Amen” ose lutje të ndryshme.

Por ky postim u hoq nga rrjeti social Facebook, pasi dikush kuptoi se në fakt fotografia nuk ishte origjinale dhe se historia e vëllait që po vdiste ishte veçse një sajesë. Ishin të shumtë ata që njohën në fotografi skenën e fillimit të një filmi me pullë të kuqe të xhiruar në ambientet e një spitali, me protagoniste një infermiere.