Gara për kreun e FRESSH, Rama: Nevojë për ripërtëritje

Kreu i PS, njëherësh edhe kryeministri Edi Rama në fjalën e tij në mbyllje të garës për kreun e ri të FRESSH tha se ky proces ka nevojë për ripërtëritje. Gjatë fjalë së tij Rama u shpreh se kushdo që do të zgjidhet në krye të këtij forumi të jetë shprehje kuptimplotë e një pjesëmarrjes sa më të madhe në zgjedhje.

Rama: Ky është një proces për të dalë përtej rrugës tradicionel të një forumi, që sic e thanë kandidatët ka nevojë të madhe për tu ripërtërirë, por jo thjesht për të zgjedhur disa drejtues, por për t’u mishëruar në një formë të re, në formën e një rrjeti të shtrirë në të gjithëe territorin ku zgjedhjet janë një premisë fillestare, por organizmi është gjithë forca që ky forum duhet të ketë. Një forcë që nuk buron nga dëshira për të bërë më të mirën për Shqipërinë pro edhe nga kapacitet që idetetë dhe projektet ti kthejë ne realitet.

Puna që mbetet për tu bërë deri ditën kur ju dhe të gjithë ata bashkë me ju janë anëtarë të forumi, do të zgjedhin është punë e mirëfilltë organizimi, komunikimi dhe tërheqje e të gjithë anëtarëve të FRSSH në zgjedhje për të bërë të mundur që kushdo që do të zgjidhet në krye të këtij furumi të jetë shprehje sa më kuptimplotë e një pjesëmarrjes sa më të madhe në zgjedhje. Ajo që ka vlerë shumë të madhe përtej kush do të jetë fituesi është se ndërkohë, të paktën në këndvështrimin tim ky është një ekip, ekip karakteresh të ndryshme, por komplementare sepse këtu kanë ardhur për të kandidaur për kreun e FRESSH dhe duke qenë socialistë janë brenda një mënyrë të të parit të botës dhe duke parë ndërkohë dhe jo vetëm së shpejti do të kemi një drejtues, por edhe një ekip dhe kjo mendoj se kjo është një vlerë e shtuar e këtij procesi që nisi si ide novative dhe po shndërrohet si një organizatë e realisht të ripërtërirë.