Gazetarja Alida Tota: U pushova nga puna pasi kërkova të zbuloj historinë e vdekjes dramatike të 17-vjeçarit në Sharrë

Gazetarja Alida Tota ka përgëzuar kolegët e emisionit “Publikcus” të cilët e publikuan investigimin e tyre online, pas censurimit që ju bë në televizionin Vizion Plus.

Alida Tota shkruan se historia e vdekjes së 17-vjeçarit Ardit Gjoklaj i cili humbi jetën në landfillin e Sharrës, ishte arsyeja që ajo u pushua nga puna në televizionin ku punoi vetëm për pak kohë, A1 News.

“Ky është raporti investigativ, “Kodrina e vdekjes”, që u përgatit nga ekipi “Públicus”, e që nuk u lejua të transmetohej të dielën e shkuar nga administratorët e “Vizion Plus”!

Koleget kurajoze te “Publicus” vendosën ta publikojne online:

” Ky film është historia e një vdekje dramatike që u tentua të mbulohej e më pas të shpërfillej!

Ky film është historia e një kontrate favorizuese që u mbajt e fshehtë!

Ky film është historia e Alida Totës që u pengua, u çensurua e më në fund u pushua sepse kërkoi t’i zbulonte!

Ky film është kundër censurës.

Ky film reflekton përpjekjen dhe kurajon tonë për të thënë të vërtetën”, shkruan ajo në rrjetin social Facebook.