Gjenerali amerikan: Lufta me Rusinë dhe Kinën do të jetë tejet vdekjeprurëse dhe e shpejtë

Çfarëdo luftë e së ardhmes me Rusinë dhe Kinën, do të kishte me qenë tejet vdekjeprurëse dhe e shpejtë, si dhe do të prodhonte dhunë në një shkallë që nuk është parë në 60 vitet e fundit, sipas gjeneralit amerikan, William Hix.
Inteligjenca artificiale dhe sistemet e armëve të automatizuar do ta shpejtojnë çfarëdo konflikti në ta ardhmen, ka thënë ai, transmeton Express.

“Një konflikt konvencional në të ardhmen e afërt do të jetë tejet vdekjeprurëse dhe e shpejtë,” ka thënë ai dje, raporton Defense One.

Ai ka paralajmëruar se përparimet teknologjike të bëra nga Rusia dhe Kina në vitet e fundit, e kanë detyruar Shtëpinë e Bardhë që të përgatitet për dhunë në një shkallë që ushtria amerikane s’e ka parë që nga Koreja.