Guardia Di Finanza: Ja sa drogë mbillet në Shqipëri

“213,4 hektarë kanabis është mbjellë në Shqipëri gjatë këtij viti, i ndarë në 2 086 parcela. Vitin e kaluar u mbollën 44,7 hekatrë në 1 368 parcela.

Të dhënat janë bërë publike në konferencën e përmbylljes së misionit të fluturimit mbi territorin tonë nga Guardia Di Finanza italiane. Sipas Drejtorit të Policisë së Shtetit, Haki Çako është shkatërruar 99,8 % e sipërfaqes së mbjellë me një total prej 2 milion e 409 mijë bimë kanabis të asgjësuara.

Numri një i policisë sqaroi se gjatë këtij viti ka një trend të ri të kultivimit të drogës. Trafikantët kanë mbjellë një farë vietnameze, e cila ka një cikël prodhimi nga 45 deri në 50 ditë.

70 % e sipërfaqes me kanabis ka qenë nga kjo farë, e cila ka një prodhim më të ulet se lloji tjetër i bimës narkotike.

Punën e mirë të policisë në luftën kundër kanabisit e përshëndetën edhe përfaqësuesit e policisë italiane dhe Guardia Di Finanza./ tv Klan