Hani mëngjes të pasur me proteina

Lajm i mirë për ata që i pëlqejnë ushqimet e skuqura. Ekspertët thonë se një mëngjes i pasur me proteina të tilla si proshutë, salsiçe, fasule dhe vezë, rrit nivelin kimik në tru i cili rregullon marrjen e kalorive dhe dëshirën për të ngrënë. Por, njerëzit të cilët hanë një mëngjes me nivele të ulëta të kësaj lënde kimike, mund t’i çojë në oreks të tepruar dhe shtim në peshë.

Një studim nga hulumtuesit amerikanë zbulon se adoleshentët që nuk hanin mëngjes ishin të prirë për mbipeshë.

Ndërsa ata që kishin ngrënë një mëngjes të pasur me proteina nuk kishin dëshira të shumta për të ngrënë dhe kishin më pak të ngjarë të prishin nivelet e ushqyerjes gjatë ditës. Andaj, nga këto studime kuptohet që duhet të hani një mëngjes të pasur dhe mos të keni frikë se do të shtoni në peshë.