Hyn në fuqi ‘pauza humanitare’ e shpallur nga Rusia për Alepon

Një “pauzë humanitare” e shpallur nga Rusia ka hyrë zyrtarisht në fuqi në qytetin sirian të Aleppos, për të iu mundësuar kështu civilëve dhe rebelëve të largohen nga qyteti, shkruan BBC.

Moska kishte deklaruar më herët se sulmet ajrore nga qeveria ruse dhe ajo e Sirisë, janë ndërprerë dy ditë para afatit.

Por një grup i fuqishëm xhihadist ka refuzuar që të largohet nëpërmjet zonave të mbajtura nga rebelët në pjesën lindore të Aleppos.