Indi, miku i gjarpërinjve, Saleem liron 285 në pyll

INDI-Mohamed Saleem, i njohur si Saleem Saap wale, (Salemi me gjarpërinjtë), e ka bërë mbrojtjen e zvarranikëve një mision të veçantë, aq sa thotë se ka një lidhje shpirtërore me to.

Ai është drejtuesi i një qendre kërkimi në rajonin e Bhopal, në Indi dhe mban kurse në shkolla dhe në publik për të edukuar njerëzit sesi të mbrohen nga specia helmuese në rast rreziku, pa i vrarë ato.

Në këtë video shfaqet momenti kur Saleem liron 285 ekzemplarë në pyll duke i nxjerrë me duar.

Saleem gjithashtu ofron kapjen e gjarpërinjve të fshat dhe pranë shtëpive, falas, për ti dërguar më pas në zonat e pabanuara.