Ja makinat luksoze të trafikantëve të drogës në Fushë-Krujë

Policia e Krujës ka arrestuar sot 4 trafikantë të cilët akuzohen se rekrutonin gra për të punuar në parcelat me kanabis. Mjete luksoze si dhe 35 milion lekë të vjetra janë gjetur gjatë kontrolli të policisë në banesat e tyre.

Në bazë të një hetimi proaktiv, të zhvilluar nga Prokuroria e Krujës, në bazë të informacionit të Policisë së Shtetit, këta persona dyshohet se janë organizatorë dhe sigurues punëtorësh për kultivimin dhe shitjen e lëndës narkotike cannabis sattiva. Gjatë ndërhyrjes policore, e cila ka vepruar me urdhër të Prokurorisë së Krujës, është bërë e mundur zbulimi i disa parcelave me rreth 5000 bimë cannabis, si edhe janë arrestuar si persona të dyshuar si organizatorë, Edmond Kadiu, Elton Bababi.

Ndërkohë, si person që siguronte punëtorët është prangosur Elton Baroka, ndërsa si shofer i furgonit që transportonte punëtorët në parcela, Idajet Gashi. Sipas organit të akuzës, të arrestuarit janë të gjithë banorë të Fushë-Krujës.

Nga veprimet hetimore te kryera rezultoi se shtetasit Edmond Kadiu dhe Elton Babai kane financuar mbjelljen e bimeve narkotike dhe ne kete veprimtari kriminale kane angazhuar edhe shtetasit Elton Baroka dhe Idajet Gashi.

Keta te fundit sipas porosive te dhena nga dy organizatoret mereshin me grumbullimin e personave qe punonin per perpunimin e lendes se perfituar nga bimet narkotike. Ne kete kuader, u shoqeruan edhe 16 (gjashtembedhjete) persona te tjere, kryesisht gra, te cilet kishin punuar per disa dite ne parcelen ku ishin kultivuar kanabis.

Gjate kontrollit te ushtruar ne banesen e shtetasit Edmond Kadiu u sekuestruan 3.000.000 (tremilion) lek te reja dhe nje automjet B.M.V te tipit X6 , po keshtu u sekuestrua nje atumjet tip Benz CLS i prodhimit te viteve te fundit ne pronesi te shtetasit Elton Babai, si dhe furgoni qe transportonte punetoret per ne parcelat me kanabis. Nga kqyerja e parceles rezultoi qe ne te ishin kultivuar mbi 5-6 mije bime te tipit kanabis sativa, te cilat ishin ne fazen e pjekjes.

TË ARRESTUAR
1.Edmond Kadiu 33 vjeç, banues në Fushë-Krujë; në rolin e organizatorit.
2.Elton Babaj 25 vjeç, banues në Fushë- Krujë, i dënuar më parë për veprën penale të vjedhjes;
3.Elton Baroka 35 vjeç, banues në Fushë- Krujë;
4.Hydajet Gashi 55 vjeç, banues në Fushë- Krujë.

Gjithashtu ka filluar proçedimi penal në gjendje të lirë për veprën penale të “Moskallzimit të krimit” ndaj shtetasve:

1.Lorenc Gjini 37 vjeç, banues në Fushë- Krujë, i dënuar më parë për veprën penale të vjedhjes;
2 Kadri Voga 59 vjeç, banues në Fushë- Krujë.
ppp

kk