Ja para sa vitesh njerëzit erdhën në ekzistencë

Hulumtimi i fundit në këtë fushë sugjeron se një mutacion i rastësishëm solli njerëzit në ekzistencë rreth 6 milionë vite më parë.

Shumica prej nesh e dimë se universi përbëhej nga asgjë përveç organizmave njëqelizor. Ndryshimet në funksionin e proteinës është ajo që solli krijimin e organizmave shumëqelizor, dhe përfundimisht njerëzve.

Një mutacion i rastësishëm ndodhi 6 milionë vite më parë dhe çoi në formimin e një funksioni të ri të proteinës, dhe proteinat janë kuaj-fuqitë e qelizave tona, që kryejnë një shumëllojshmëri detyrash të tilla si metabolizmin, transmeton Gazeta Express.

“Puna jonë sugjeron se funksionet e reja të proteinës mund të zhvillohen me një numër shumë të vogël mutacionesh. Në këtë rast, vetëm një kërkohej”, tha biokimisti Ken Prehoda nga Universiteti i Oregonit.

“Ju mund të thoni se kafshët i duan me të vërtetë këto proteina, pasi që tani ekzistojnë rreth 70 prej tyre brenda nesh”, tha Prehoda.