Ja pse duhet të ndihmoni gjithmonë të tjerët

Të gjithë kemi ditë kur thjesht nuk jemi në disponim për të punuar dhe përpiqemi t’ia rikthejmë vetes buzëqeshjen duke marrë një kafe tjetër. Megjithatë, për këtë problem ekziston një zgjidhje altruiste: duke ju ndihmuar të tjerëve, i ndihmoni vetes.

Një analizë e fundit që ka marrë për bazë 21 studime tjera ka treguar se mënyra më e mirë për ta bërë veten të lumtur është duke ju bërë mirë të tjerëve. Dr Oliver Scott Curry, autor i kësaj analize, thotë se këto efekte (pas kryerjes së një vepre të mirë) janë të krahasueshme me ndërhyrjet tjera pozitive psikologjike.

Kjo sugjeron se t’ju bënë mirë të tjerëve jo vetëm që do t’jua ndryshojë jetën, por edhe mund t’ju ndihmojë të shkoni në një rrugë të duhur.

Mund t’ju duket paksa e pabesueshme, por kjo është e vërtetë dhe efektive. Provojeni këtë dhe nuk do të dëshpëroheni!