Ja pse nuk duhet të qeshni e të mbani syze në foton e pasaportës

Nëse e keni vënë re, në fotot për dokumente, përgjithësisht për pasaportat apo kartat e identitetit, njerëzit nuk lejohet të jenë të qeshur apo të mbajnë objekte që ndoshta mund të ndikojnë negativisht në identifikimin e tyre.

Kjo ndodh për arsyen se duke pasur një fytyrë të qeshur shmanget vëmendja nga çështjet serioze të të dhënave biometrike, e cila ndikon në aftësinë e udhëtarit për të lëvizur në mënyrë të sigurt dhe pa probleme në mbarë botën.

Pasaporta e çdo njeriu ka një çip ku përmbahen informacionet biometrike, që vijnë nga foto me të cilën është aplikuar në dokument.

Çdo gjë që shtrembëron matjet, syzet e vëna, apo buzëqeshja nga veshi më vesh, zvogëlon efektivitetin e fotos së përdorur duke hequr fokusin.(lajmi.net)