Ja pse statujat klasike kanë penis të vogël (Foto)

Shumëkujt mund t’i ketë rënë në sy që statujat klasike të meshkujve në periudhën greke dhe romake, e kanë penisin e vogël.

Por përse?

Historiania Ellen Oredsson është pyetur për këtë çështje.

Ajo thotë se nuk është një pyetje idiote.

E para, ajo thotë se penisët nuk janë në gjendje eksitimi, ndaj duken të vegjel, çka nuk ndryshon shumë me madhësinë e penisëve tani.

Së dyti, vlerat kulturore për bukurinë mashkullore ishin ndryshe atëherë.

“Sot penisët e mëdhenj shihen si një vlerë, por atëherë penisët e vegjël konsideroheshin më të mirë se të mëdhenjtë”.

Penisi i madh cilësohej si një dëshmi e marrëzisë, epshit dhe shëmtisë./mapo/statuja1_1475850996-5044543 statuja3_1475851001-4936271 statuja4_1475851015-5243717