Ja sa paguajnë serbët për tu martuar me një vajzë shqiptare

Pavarësisht ndasive të shumta mes shqiptarëve dhe serbëve duket se këta të fundit duan të martohen me vajzat shqiptare.

Vetëm gjatë vitit të shkuar në komunën e Preshevës dhe Bujanocit janë kurorëzuar në martesë 6 çifte, ku djemtë serbë janë martuar me vajza shqiptare.

Sipas informacioneve serbët paguajnë 5 mijë e 500 euro për çdo vajzë shqiptare.

Një serb ka thënë se i ka frikë martesat mes serbëve dhe vajzave shqiptare. Sipas tij, fëmijët me nënat shqiptare, nesër mund ta “tradhtojnë” Serbinë.

“Ato blihen për pak para ose mashtrohen për një jetë të mirë, mirëpo në fakt gjatë gjithë ditës ato merren bartin dru me traktor dhe merren bagëti”, shprehet serbi.

Deri tani janë kryer rreth 400 martesa mes meshkujve serbë dhe vajzave shqiptare. “Stara Raška” një organizatë humainare në Beograd ka arritur t’i gjejë 400 femra shqiptare që ishin të gatshme të martohen në Serbi për një hark të shkurtër kohor.