Ja të ftuarit vip në dasmën mbretërore, Meta politikani i parë shqiptar që konfirmon

Pak orë na ndajnë nga dasma mbretërore mes aktores dhe këngëtares Elia Zaharia me Princin Leka.

Ndërkohë kanë nisur të qarkullojnë detaje siç është lista e ftuarve vip. Mes politikanëve shqiptarë, i pari që ka konfirmuar është Kryetari i Kuvendit, Ilir Meta, ndërkohë që Kryeministri Rama dhe Presidenti Nishani ende nuk kanë dhënë një përgjigje nëse do të jenë ose jo pjesë e kësaj ceremonie. Gjithashtu do të ketë te ftuar të shumtë edhe nga mbretëritë e ndryshme në botë. Ja emrat mbretërore të cilët kanë konfirmuar pjesëmarrjen:

Austri Duka Georg dhe Dukesha Eilika 

Belgjikë Princeshë Lea Bourbon-Dy Siçili Duka dhe Dukesha e Castro 

Egjipt Princ Ali 

Gjeorgji Princi Davit Bagrationi 

Gjermani Princi Georg Friedrich i Prusisë 

Greqi Princeshë Irena Princ Michael dhe Princes Marina 

Iran Lart madhëria Farah Pahlavi 

Itali Princeshë Maria Pia dhe Princeshë Maria Gabriella e Savojës 

Litenshtein Prince Philipp dhe Princesh sabelle

Luksemburg Princ Guillaume dhe  Princeshë Sibilla

Mal i zi Princ Nikola II Petrović-Njegoš

Marok Princeshë Lalla Meryem 

Portugali Duka dhe Dukesha e Braganza 

Rumani Princeshë Margareta dhe Princ Radu 

Rusi Dukesha Maria dhe Duka George 

Serbia Princ Alexander dhe Princeshë Katherine 

Spanjë Madhëria e saj Mbretëresha Sofi 

Thurn dhe Taxis Princeshë Gloria Princesh Elisabeta

Mbretëri e Bashkuar Princ dhe Princeshë Michael e Kent Disa nga familjet e tjera fisnike të ftuara në dasmën e Princit Leka dhe Elia Zaharia: Princi  Michel i  Yugoslavia Princeshë Maria Theresa nga Bourbon-Parma

Austri Joseph Karl Habsburg dhe Dukesha  Margarete Dukesha Johanna Sophie e  Austrisë

/Gazeta Express/