Kanabisi, Noka: Ushtria duhet të kishte ndërhyrë me kohë

Deputeti i Partisë Demokratike, Flamur Noka ka përshëndetur deklaratën e bërë më herët gjatë ditës së sotme nga ministri i Drejtësisë Ylli Manjani që tha se ushtria duhet të ndërhyjë për shkatërrimin e parcelave me kanabis.

Por, nuk zgjidhet gjithçka me ushtri, shtoi ai.

“Unë dua ta përshëndes deklaratën e ministrit sepse përpos faktit që ai pranon kanabizimin e vendit kërkon ose rekomandon një mënyrë për të dalë nga kjo situatë. Deklarata e Manjanit pasqyron realitetin. A duhet të ndërhyjë ushtria apo jo? Nuk zgjidhet gjithçka me ushtri. Ushtria duhet të ndërhynte pak më parë, por nuk zgjidh çdo gjë ndërhyrja e ushtrisë. Sepse kjo çështje nuk është thjesht se u ka dalë jashtë kontrollit institucioneve qeveritare, ose konkretisht policisë së shtetit. Këta janë organizuesit e gjithçkaje që sot quhet kanabizim dhe vendi do marrë emrin një term që quhet “kanabista”, nuk është më Shqipëri. Nuk e zgjidh ushtria sepse është vullnet politik. Është alarmante dhe e frikshme të mendosh që kjo qeveri ka gjetur si zgjidhje për të zbutur varfërinë drogën.

E them këtë sepse nga të gjitha informacionet që ka opozita të gjitha grupet kriminale kanë lidhje të mirëfillta policore dhe politike. Si cdo grupe kriminal 30-40% shkon tek një drejtues policie deri tek ministri. Këtë nuk e themi vetëm ne, por edhe mediat ndërkombëtare. Një emision që bëri Rai3, doli me zë dhe figurë kjo që opozita ka thënë kaq kohësh.

Çështja e farës vietnameze që  ne e kemi thënë para 6 muajsh u pranua edhe nga GDF u pranua edhe nga policia e shtetit. Sipërfaqe të tëra janë korrur nga 2 deri në 3 herë”, tha Noka për Ora News.