Keni flokë të brishtë, ja çfarë duhet të bëni

Kur ishim të vegjël dëgjonim shpesh të rriturit që na këshillonin që mos e lani kokën me ujë të ftohtë se do ju zërë parazitë. Por sot shkenca na tregon krejt të kundërtën.

Flokët dëmtohen nga lyerja apo krehja dhe bëhen të thatë, të brishtë, madje këputen. Përpara se të përdorni përbërës kimikë, mendoni njëherë t’i lani flokët me ujë të ftohtë. Ka vërtet rezultat.

Uji i ftohtë ndikon te flokët siç ndikon te lëkura juaj. Edhe fytyra rekomandohet të lahet me ujë të ftohtë sepse hapen poret e saj dhe më pas ato nuk bëhen shumë të dukshme. Gjithashtu rekomandohet të shpëlani flokët me ujë të ftohtë sepse përmirësohen. Uji i ftohtë jua bën flokët më të butë dhe plot shkëlqim.

Përveç kësaj, dushi me ujë të ftohtë në mëngjes  ju ndihmon për t’u zgjuar me lehtësi. Pasi jeni shpëlarë për 30 ditë me ujë të ftohtë do të shihni një ndryshim të madh në flokët tuaja.