Me këtë ushtrim mund t’i forconi muskujt shumë lehtë (Video)

Zbuloni mbretëreshën e ushtrimeve për gluteus dhe aktivizoni këtë grup të harruar muskujsh, duke ndërtuar muskuj të çeliktë.

Shtypja e kërdhokullave konsiderohet ushtrimi më i mirë për aktivizimin e gluteuesit.

Nëse nuk e bëni këtë lëvizje, është koha që ta përmirësoni këtë: shumica e meshkujve kanë muskuj të dobët të gluteusit, të cilët stërvitin duke qëndruar ulur në karrige, në veturë apo në kolltuk.

Njëherë kur të zotëroni versionin themelor të shtypjes së kërdhokullave, i cili njihet si urë, ekzistojnë disa variacione të cilat mbretëreshën e ushtrimeve për gluteus e bëjnë edhe më të efektshme.

BJ Gaddour në video demonstron dy variacione të këtij ushtrimi.

Njëri variacion nënkupton që të vini mini-shiritin elastik rreth këmbës mbi apo nën gjunjë dhe me shtypje do të aktivizoni gluteusin tuaj më shumë se në versionin themelor të këtij ushtrimi.

Këtë ushtrim mund ta bëni ashtu që të vini topin medicinal midis këmbëve dhe ta shtrëngoni ashtu që gilcat tuaja dhe fundin e komblikut ta përfshihen më shumë. /Telegrafi/