Këto janë sytjenat që e zbulojnë kancerin brenda 2 minutave (Video)

“Synimi ynë është që të realizojmë një instrument i cili është në gjendje që të zbulojë brenda dy minutave kancerin e gjirit, por që mund të mbahet nga çdo femër”.

Është kjo deklarata e disa studiuesve dhe inxhinierëve elektronikë kolumbianë të Universitetit të Manizales, shkruan noa.al.

Nga puna e tyre janë krijuar një palë reçipeta brenda të cilave është vendosur një mikroprocesor i cili është në gjendje të monitorojë temperaturën e gjirit.

Kjo pasi prania e qelizave kancerogjene shkakton gjithmonë rritje të temperaturës në gjoks.

Testimet e para janë kryer në 189 gra të ndryshme, disa në shëndet të plotë dhe të tjera të sëmura, nga ku u zbuluan direkt të prekurat nga kanceri i gjirit.

Tashmë synimi është që të perfeksionohen këto reçipeta dhe të organizohet një mbledhje fondesh në mënyrë që të shiten me një çmime ekonomik.

<iframe width=”640″ height=”360″ id=”am__1108433″ frameborder=”0″ allowfullscreen src=”http://e.abingmedia.com/v/2/1108433.html”></iframe> <script src=”http://static.abingcdn.com/am__loadplayer.js”>{“videoid”: “1108433”, “sid”:”2″}</script>