Kocijancic: Kosova kodin telefonik, kompania serbe licencë për rrjetin e telefonisë mobile

Për Bashkimin Evropian, dialogu ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, nuk ka lidhje me ultimatume, por me zbatimin e marrëveshjeve, ka thënë Maja Kocijançiq, zëdhënëse e Përfaqësueses së Lartë të BE-së.
“Dialogu të cilin po e lehtëson Bashkimi Evropian nuk ka lidhje me ultimatume, dhe se bëhet fjalë për atë që Kosova dhe Serbia janë marrë vesh rreth kushteve sipas të cilave Kosova do të fitojë kodin e vet telefonik, kurse kompania serbe licencën e plotë dhe juridiksion të përkohshëm për vendosjen e rrjetit mobil”, ka thënë ajo për Radion Evropa e Lirë

Bashkimi Evropian, ka nënvizuar Kociançiq, mbështetet në marrëveshjen për telekomunikacion dhe planin e veprimit për të cilin Kosova dhe Serbia janë pajtuar lidhur me modalitetet e zbatimit.

“Për ne është e rëndësishme të zbatohet marrëveshja e arritur në dialog”, ka thënë Kocijançiq.

E pyetur rreth deklaratave të shefit të Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq, se Prishtina dhe Beogradi kanë një afat që deri në fund të javës të arrijnë marrëveshje, Kociançiq ka përsëritur se “në dialog nuk bëhet fjalë për ultimatume, por për zbatim të marrëveshjeve”, transmeton Klan Kosova.