Kolumbi, James Rodriguez kërcënohet me jetë

James Rodriguez ka përfunduar në shënjestrën e Legion Folk, grupi i “hacker”-ave të i sinjalizuar edhe nga FBI për kërcënime dhe shantazhe. Mesfushori i mesfushorit të Real Madrid ka denoncuar mesazhet e marra nga futbollisti në “Twitter”: “Po vij te shtëpia jote i armatosur, përshëndet të dashurit e tu” “James, njeri plerë”, “Doni të shihni si vdes Rodriguez?”. James do të rikthehet në Madrid, pa luajtur me Kolumbinë në eliminatore, për shkak të një dëmtimi.

Mesazhet kërcënuese janë bërë publike nga Pilar Rubio, e ëma e futbollistit dhe i përkasin account në “Twitter” me emrin “Frekeman”, i lidhur me grupin Legion Folk, i kërkuar edhe nga FBI pikërisht për mesazhet kërcënuese në internet. Në këtë grup janë disa nga “hacker: më të kërkuar nga autoritet amerikane. Ndërkohë, si pasojë e problemeve fizike James Rodriguez konfirmoi mungesën në eliminatoret kundër Uruguaj dhe Paraguaj.