Konflikti sirian: Putin shtyn vizitën në Francë dhe vonon bisedimet

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin ka shtyrë një vizitë të planifikuar në Francë, pas një tjetër çështje mbi Sirinë, thonë burimet presidenciale franceze. Franca e ka akuzuar së fundmi Rusinë se ka bërë krime në Siri.

Putin kishte planifikuar të shkonte në Paris më 19 tetor për të diskutuar mbi krizën në Siri.

Të hënën, presidenti francez Francois Hollande tha se Rusia mund të përballet me akuza për krime luft pas bombardimeve të saj në qytetin e të dytë më të madh të Sirisë, Aleppo.

Nuk ka pasur konfirmim të shtyrjes së vizitës nga Rusia.

“Këta janë njerëz që sot janë viktima të krimeve të luftës. Ata që kryejnë këto akte do të duhet të përballen me përgjegjësinë e tyre”, tha Hollande.

Moska ka mohuar në mënyrë të përsëritur se ka sulmuar civilët, dhe thotë se synon grupet terroriste në Siri.