Ky është vendi ku tri të katërtat e grave dhe vajzave janë përdhunuar

Kombet e Bashkuara kanë bërë thirrje që t’i jepet fund pandëshkueshmerisë së madhe të sulmuesve seksualë në vendin ku tri të katërtat e grave dhe vajzave janë përdhunuar.
Një raporti i ri i OKB-së ka gjetur se fëmijët nën moshën pesëvjeçare janë në mesin e personave të sulmuar seksualisht vitin e kaluar në Liberi, ku shumica dërmuese e viktimave të dokumentuara të përdhunimit janë të miturë, transmeton Express.

Përkundër raportimit të më shumë se 800 rasteve të përdhunimit, vetëm 34 persona janë dënuar për këtë krim në vitin 2015.

Sipas raportit të Misionit të OKB-së në Liberi dhe Zyrës së Komisionarit të Lartë për të Drejtat e Njeriut, përdhunimi është bërë krimi i dytë serioz më i raportuar në Liberi./Express/