La foshnjen të vdiste për të shpëtuar të vëllanë

Për pjesën më të madhe të njerëzve, fatmirësisht ky është një vendim që nuk u duhet ta marrin kurrë. Por një grua e re nga Kina u vendos përballë zgjedhjes së vështirë për të shpëtuar të birin ose jetën e vëllait të saj 29 – vjeçar.

Yang Li, 24 – vjeç, nga Hangzhou në Kinë, ishte 12 javëshe shtatzënë, kur vendosi të sakrifikonte jetën e foshnjës së saj për të vëllain, Yang Jun, për një transplant kocke. Yun vuante nga limfoma dhe ishte diagnostifikuar që në shtator në vitin 2015.

Doktorët i thanë se shansi i vetëm për të mbijetuar ishte një transplant, ku perosni që përputhej për transplantin ishte motra e tij.

Fatkeqësisht për 24 – vjeçaren, pas diskutimit me ekspertët për transplantin, ata e paralajmëruan se ai do kishte efekt negativ mbi foshnjen e saj të palindur.

Ajo duhet të bënte zgjedhjen midis fëmijës ose vëllait të saj. Më mbështetjen e burrit dhe vjehrrit, Li, mori vendimin e rëndësishëm për të shpëtuar vëllanë e saj. Ajo abortoi në spitalin e Hangzhou.

Doktorët do e nisin transplantin sapo trupi i Lisë të jetë gati.

Megjithatë, opinionet e shumë njerëzve në shumë media, kanë qenë të ndara, disa duke i dhënë zemër për vendimin e saj e të tjerë duke e kritikuar. Shumica komentonin se ky nuk ishte një vendim i lehtë për t’u marrë./tvklan.al