Lamtumirë trishtim! 10 gjerat që do ju bëjnë të ndiheni të lumtur

Shpesh ndihemi jo në formë. Jo të lumtur dhe të acaruar me gjerat që na ndodhin përreth. Sipas studimeve mejkësore e psikologjike, gjithccka lidhet me mënyrën tonë të menduarit të situatave përqark.

Për këtë arsye, psikologët kanë arritur në konkluzionin se për të qenë i lumtur duhet të ndiqni 10-të hapa:

1. Njeriu ka një fuqi të madhe të quajtur “Zgjedhje”, e cila të lejon të jetosh vërtet jetën që dëshiron dhe që mbi të gjitha të ndihmon të reagosh në mënyrën më të mirë të mundshme, në bazë dhe obejktivit që ke.

2. Ccdo zgjedhje që njeriu bënë fsheh pas një refuzim të dicckaje tjetër, ccka do të thotë se edhe kjo është mos zgjedhje është një zgjehdje tjetër

3. Duaje veten dhe lëri të tjerët të të duan, do të të shpëtojë jetën, na beso.

4. Përodr në mënyrën më të mirë fjalët. Fillimisht me veten dhe më pas me të tjerët.

5. Jo gjithccka që mendon, dëgjon dhe përcepton korispondon me të vërtetën absolute në botë.

6. Mos ushqe shpresa të kota. Nëse nuk ja arrin, vendos gjithnjë në preventivë rrezkun e të mos arriturës, pra zhgënjimin.

7. Jemi të gjithë të ndërvarur me njëri tjetrin, ccka do të thotë se të gjithë varemi dhe përccojmë energji tek njëri tjetri. Kjo bënë që dikush të ndihet më lart e dikush më poshtë tjetrit…

8. Një buzëqeshje, një “Faliminderit”, një përqafim mund të ndryshojnë ditën e ccdokujt, por mbi të gjitha ditën tëndë.

9. “Ego”, “unë”, “e imja”, janë të rrezikshme për ty, por dhe për të tjerët, për këtë arsye këto duhet të ushqehen dhe të përdoren me kujdes/

10. Asgjë dhe askush nuk është e pambundur dhe e përjetshme, por gjithccka lind, rritet, ndryshon deri sa vdes, duke u transformuar në diccka tjetër. Dhe ti për këtë smund të bësh asgjë…