Lideri i Filipineve: “Obama dhe BE-ja të shkojnë në djall! I blej armët nga Rusia”

Presidenti amerikan Barak Obama mund të “shkojnë në djall” bashkë më kritikat për luftën e Filipineve kundër drogës, tha presidenti Rodrigo Duterte.
Bashkimi Evropian , një tjetër kritik ,”të zgjedhë më mirë purgatorin se ferri është e mbushur,” tha lideri i filipineve.

Deklaratat e ashpra erdhën tani që Shtetet e Bashkuara dhe Filipinet do të mbajnë ushtrime të përbashkëta ushtarake. SHBA-ja tha se kishte një “aleancë të fortë” me Filipinet, raporton “BBC”.

Në një fjalim në zyrtarët lokalë dhe drejtuesit e bizneseve në Mar, Duterte tha se ishte i zhgënjyer nga SHBA-ja pse kishe kritikuar taktikat e Filipineve për luftën ndaj drogave. Ai përshkroi gjithashtu Uashingtonin si një aleat jo të besueshëm.

“Në vend që të na ndihmojnë, ata janë të parët që kritikojnë departamentin e shtetit, kështu që ju mund të shkoni në djall, Obama, ju mund të shkoni në djall”

Më vonë të martën ai paralajmëroi: “Përfundimisht unë mund të ndërpres marrëdhëniet me Amerikën. Preferoj ti drejtohem më mirë Rusisë dhe në Kinës”.

Duterte gjithashtu zbuloi se SHBA-ja kishte refuzuar t’i shiste armë por shtoi se do të jetë në gjendje t’i blejë ato diku tjetër.

“Nëse ju nuk doni të më shisni armë, unë do të shkoj në Rusi. Mos u shqetësoni, ne kemi gjithçka që na nevojitët”. tha presidenti Duterte.