Lind në moshën 62-vjeçare, inkurajon edhe gratë tjera ta bëjnë të njëjtën gjë

Mjekja 62 vjeçe nga Spanja, Lina Alvarez, do të hyjë në analet e mjekësisë si njëra nga femrat që ka lindur në moshën më të shtyrë në botë, meqë në këtë muaj solli në jetë vajzën e shëndoshë
Ajo sapo ka dalë nga materniteti me vajzën në qytetin Lugo dhe ka ftuar të gjitha gratë ta ndjekin shembullin e saj nëse kanë dëshirë që në moshë të shtyrë të lindin fëmijë.

Vajza Lina u lind me prerje cesarike, e rëndë është 2,4 kilogramë dhe ka marrë notën më të madhe.

Ky është fëmija i tretë i Lina Alvarezit e fëmija saj më i vjetër, 27 vjeç, është lindur me paralizë cerebrale.

Gratë që janë të shëndosha për të lindur në moshë të shtyrë nuk duhet të kenë frikë për të lindur. Duhet at dëgjojnë zërin e natyrës e jo të gjinekologut, ka thënë ajo.