“Lufta e Tretë Botërore mund të nisë para 8 nëntorit”

Një paralajmërim që duhet marrë seriozisht, duke qenë se vjen nga një njeri shumë afër Vladimir Putin.

Sergei Aleksandrovich Markov, këshilltar i Putin, thotë se lufta mund të nisë shumë shpejt, madje sipas tij ajo mund të nisë përpara zgjedhjeve presidenciale të 8 nëntorit.

Tensionet mes dy superfuqive janë rritur ndjeshëm dhe nuk është çudit që “shkëndija” që mund të nisë Luftën e Tretë Botërore të ndizet nga momenti në moment.

“Këto janë tensionet më serioze mes Moskës dhe Uashingtonit prej dekadash. Lufta mund të nisë përpara 8 nëntorit”, tha Markov.

“Personalisht kam nisur të mbledh rezerva ushqimore, që të fshihem nëse nis lufta. Ju sugjeroj të bëni të njëjtën gjë”, tha Markov.

Markov është një doktor shkencash dhe ka qenë edhe përfaqësues i Dumës ruse pak vite më parë.

Prej disa vitesh ai është këshilltar special i Vladimir Putin.

Në 2012 ai parashikoi ngritjen e trupave proruse në konfliktin në Ukrainë.