“Ma thuaj ti” Rozana Radi

Nga: Rugova Dunisha

Rozana Radi, artistia e kompletuar , që sjell në skenë emocione të forta. Deri këtu gjithcka në rregull. Mbeshtetja që po merr Rozana në rrjetet socjale nga koleget e saj  me këngen  ” ma thuaj ti” në “Kënga Magjike” është e habitshme. Pse vallë janë bër kaq melankolik  të gjithë?! Rozana ka aktruar dje në skenen e “Këngës Magjike” në menyr brilante, por  qellimi për të cilin ishte aty nuk u arrit. Rozana Radi nuk këndoi, por recitoi. Dalldisja e pa emër e muzikës shqiptare shkon shumë largë. Rozana përserit vetëvetën si në këngën “femër”. Të njejtin sfond muzikor përdor për të recituar poezitë e sajë që realisht kanë mesazhe të forta. Është e ditur që në tërë truallin e muzikës  shqiptare vepron një numër i madh krijuesish të cilët përpiqen të flasin me një gjuhë të re muzikore, por jo deri në atë pikë sa recitimi të sillet si baladë. Manija e artistëve tonë që të jenë talent në cdo fushë të artit , na çon në një kolaps komercial artistic. Rozi duhet ta dijë se nuk mundë të jetë edhe aktore e përkryer , edhe këngëtare , edhe tekstshkruese edhe skenariste, regjizore apo piktore përfekte. Tragjike është pranimi dhe vlersimi si vler e çdo  risije sidoqoftë ajo nga artistet dhe krijuesit. Po mbjellim vlera apo “delire”?! “Ma thuaj ti”… Rozi /opozita.com