Manjani nga kongresi i SYRIZA-s: Duhet ta marrim si shembull

Ministri i Drejtësisë dhe njëkohësisht një nga eksponentët më të lartë të Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ylli Manjani, po marr pjesë këto ditë në kongresin e SYRIZA, partisë që udhëheq koalicionin qeverisës në Greqi.

Në një status në Facebook, Manjani shprehet se alternativa e majtë e kryeministrit grek, Cipras po funksionon dhe se duhet marrë shembull nga të gjitha partitë moderne të majta.

Postimi i plotë në “Facebook”

Jetojmë në një kohë kur elitat politike në shoqërinë globale janë shkëputur ndjeshëm nga realiteti njerëzor.

Shoqëria po polarizohet gjithnjë e më shumë, pavarësisht rënies së barrierave tradicionale!

Mënyra më e “suksesshme” e të bërit politikë është Populizmi! Në këto kushte reforma numër 1 duhet të jetë reforma politike. Na duhet një politikë përfaqësuese dhe jo polarizuese! Një politikë e thjeshtë dhe jo që komunikon “thjeshtë”! Një politikë që ngushton dallimet duke garantuar dinjitetin njerëzor!

Bashkëpunimi dhe dialogu i përhershëm janë mjetet më të sukseshme të të bërit politikë. Vendimet konsensuale janë domosdoshmëri për rritjen e besimit tek politika. Edhe kur nuk jemi dakord, respekti për kundërshtarin është detyrë.

Qëllimi është udhëheqja e shoqërisë drejt mirëqenies. Mirëqenia kërkon punë. Puna bën ekonominë. Detyra e politikës është të krijojë klimën më të mirë të mundshme për të bërë ekonomi. Në vecanti e majta Europiane është e çoroditur dhe pa shumë alternativa. E fundit alternativë e suksesshme ishte ajo e Blair.

Aktualisht funksionon Alternativa Cipras. E majta moderne e shekullit te ri që nuk resht së mbrojturi njerëzit në nevojë dhe nuk pranon asnjë pazar me dinjitetin e njeriut! Integrimi i shtresave apo grupimeve sociale pa dallim në shoqërinë greke është filozofia politike e drejtimit aktual.

Me këto parime e me këtë filozofi Greqia nën drejtimin e Kryeministrit Cipras kaloi dallgën financiare më të madhe të kohës moderne! Nuk ka përfunduar ende, por Greqia duket në rrugë të mbarë. Reforma të thella, por me dinjitet! Nxitje e biznesit në shërbim të ekonomisë kombëtare, por trajtim dinjitoz për të varfrit dhe të pamundurit! Arsim të brezit të ri nëpërmjet një politike arsimore pa diskriminim!

SYRIZA një parti e re për tu marrë shembull! Alternativë reale e të majtës moderne. Suksese punimeve të kongresit te dytë të saj!