Maturantë humbës edhe në raundin II, protesta para Kryeministrisë: Turp, Edi Rama!

“Turp, turp Edi Rama!”

Me këtë thirrje kanë protestuar para Kryeministrisë, dhjetra maturantë që kanë rezultuar humbës edhe në raundin e dytë të aplikimit për në universitete.

“E kam pasur mesataren 9.5 gjatë tre vjetëve, por me mesataren e AKP më doli 9 dhe si rrjedhim, më ra një degë që nuk më pëlqente,” tha një vajzë protestuese. “Nëse dikush do të bisedonte me ne,zgjidhja edhe mund të gjendej,” tha maturantja, duke shpresuar ende për një reagim nga qeveria.

Të rinj të tjerë vunë në dukje se atyre iu janë hequr nga mesatarja, disa lëndë, të cilat nuk iu njohën, ç’ka çoi në uljen e mesatares ndjeshëm dhe daljen fitues në degët që nuk u interesonin.