Mediat Serbe / ‘Trepça vlen 100 miliardë euro, është pasuri e Serbisë’

Media serbe, “Telegraf.rs” ka realizuar së fundmi një kronikë për Trepçën.

“Telegraf.rs” raporton se Trepça ka pasuri deri në 100 miliardë euro, që sipas tyre, është pasuri e Serbisë dhe qytetarëve të Serbisë.

Kronika e titulluar “E kujt është Trepça”, media serbe tregon historinë siç ata e dinë.

Sipas tyre, Nikola Pasic ka marrë koncesion për të gjithë zonën pas luftërave të Ballkanit.

“Më 10 tetor 1930, pronësinë e minierës e mori Britania e Madhe. Këtë pronësi, Serbia e ka fituar pas luftës së 1999”, e tani kjo pasuri i takon Serbisë, shkruan media serbe.