Merrni 50 € falas dhe tregtoni në tregjet financiare me çmimin e naftës

Që nga korriku i vitit 2015, çmimi i naftës, me disa ngritje të lehta por afatshkurta, vazhdon të jetë nën 50 dollarë për fuçi.

FXLider, të gjithë lexuesve të Gazeta Express, i jep 50 € falas për tregtim me çmimin e naftës në tregun botëror, tregun e aksioneve të vetëm ku ju mund të fitoni edhe kur çmimet rriten, por edhe kur ato bien.

Merrni 50 € për të tregtuar me çmimin e naftës këtu.

Arsyeja e parë për rënien e çmimit të naftës: Prodhimi i naftës nga shisti argjilor

Konsensusi i përgjithshëm është se çmimi i naftës në vitet e fundit ka rënë në masë të madhe për shkak se është rritur prodhimi i naftës nga shisti argjilor. Edhe pse pikëpamja e përhapur mbi prodhimin e naftës nga shisti argjilor në Shtetet e Bashkuara mund të jetë fitimprurëse dhe me kosto shumë të ulët, statistika sugjeron ndryshe.

Një nga kompanitë e përmendura në zhvillimet e tregut të naftës ka bërë të ditur se në periudhën nga korriku 2015 deri në shkurt 2016 – kur çmimi i naftës ra më shumë, aktivitetet në puse janë reduktuar për 28%, e cila kundërshton pikën e sipërpërmendur. Përveç kësaj, që nga fillimi i trendit rënës në çmimet e naftës, në korrik 2014, por deri më sot, aktiviteti ka rënë nga më shumë se 72%. Është e qartë se çmimet e ulëta të naftës nuk janë të mira për zhvillimin dhe rritjen e industrisë së naftës.

Merrni 50 € për të tregtuar me çmimin e naftës këtu.

Një tjetër arsye për rënien e çmimit të naftës: Arabia Saudite

Si eksportuesi më i madh i naftës, buxheti i së cilës është i mbushur nga shitja e naftës, Arabia Saudite, sipas disave, kishte ndikim të rëndësishëm në çmimin e naftës duke u përpjekur për të rritur pjesën e tregut. Disa vlerësojnë se rezervat e vendit arrijnë në rreth 200 miliardë fuçi. Kjo ka mundësuar që ajo të përmbysë ndryshimin e tregut me dërgesat më të mëdha me qëllim të margjinalizimit të vendeve tjera prodhuese. Efekti i kësaj është një rënie e çmimeve të naftës dhe mungesa konsekuente e sektorit të përfitimit të prodhimit dhe përpunimit të kësaj energjie.

Venezuela, si prodhuesi më i madh në Amerikën e Jugut, është në prag të falimentimit dhe popullsia është duke luftuar me mungesat dhe hiperinflacionin.

Irani ka qenë prej kohësh mënjanë për shkak të sanksioneve në lidhje me mosmarrëveshjen mbi programin e tij bërthamor. Irani ka rihyrë në tregun e naftës në janar të këtij viti me ambiciet për të rimarrë terrenin e humbur dhe për të rritur prodhimin. Rivaliteti rajonal në mes të këtyre dy forcave, lufta për pjesën e tregut të naftës kanë nxitur shtetin saudit, i cili është ngadalë duke humbur një pozicion të pakrahasueshëm brenda OPEC-ut, për të lobuar për uljen e prodhimit të naftës në nivel global.

Merrni 50 € për të tregtuar me çmimin e naftës këtu.

Reagimi i çmimit të naftës pas takimit të OPEC-ut, në shtator

Në takimin e OPEC-ut në Algjeri, në shtator të këtij viti, u arrit një marrëveshje për të reduktuar prodhimin. Arabia Saudite ka premtuar që do të reduktojë prodhimin e naftës për 300.000 fuçi në ditë. Përveç Arabisë edhe Rusia si prodhuesi dhe eksportuesi më i madh jashtë OPEC-ut, ka kryer një veprim të ngjashëm.

Një tjetër ngjarje është planifikuar për 30 nëntor në Vjenë ku do të takohen së bashku vendet anëtare të OPEC-ut dhe Rusia.

Si rezultat i këtyre kontratave, çmimi i naftës ka tejkaluar barrierën psikologjike prej 50 dollarësh, duke arritur një maksimum prej një viti, me një rritje prej rreth 90% që nga fillimi i shkurtit të këtij viti.

Merrni 50 € për të tregtuar me çmimin e naftës këtu.

 

FXLider ka një marrëveshje bashkëpunimi me FORTRADE Ltd për promovimin e shërbimeve tregtare, e është i autorizuar dhe rregulluar në Mbretërinë e Bashkuar nga FCA (Autoriteti i Sjelljes Financiare) me numër regjistrimi, 609970.

Kontratat për dallim në çmim (CFD) janë produkte që mbështeten në leverexhet financiare dhe e mbajnë një nivel të lartë të rrezikut e kapitalit tuaj, sepse çmimet së shpejti mund të bëhen pafavorshme për ju. Humbjet mund të kalojnë depozitat tuaja dhe nga ju mund të kërkohet për të bërë pagesa shtesë. Këto produkte mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë konsumatorët dhe për këtë arsye ju duhet të jeni i sigurt se i keni kuptuar rreziqet, por referoheni dhe këshillit të pavarur. Ky material nuk përbën ofertë, kërkim ose transaksion në lidhje me ndonjë instrument financiar. FXLideri nuk pranon asnjë përgjegjësi për çdo përdorim të këtyre komenteve, as për pasojat që mund të lindin. Nuk jepet asnjë siguri ose garanci për saktësi ose plotësinë e këtyre të dhënave. Rrjedhimisht, çdo person që vepron, sipas tyre, vepron tërësisht në rrezik të tyre.

Artikull i sponsorizuar.