Meta-Idrizit: Mos e përdorni çështjen çame për fushatë

eu i Kuvendi Ilir Meta i ka kthyer përgjigje të gjithë kritikëve të tij pas vizitës në Greqi dhe akuzave se nuk ngriti siç duhet çështjen çame.

Në një fjalim relativisht të gjatë por të qetë, Meta vuri theksin tek marrëdhëniet konstruktive që duhet të ekzistojnë mes Shqipërisë dhe Greqisë dhe mirëkuptimin mes dy vendeve në mënyrë që më pas të gjendet zgjidhje për çështje të ndryshme, mes tyre dhe çështja çame. Ai pati edhe një këshillë, kur i kërkoi ‘akuzuesve’ të tij të mos e përdorin çështjen çame për fushatë.

“Natyrisht që do kemi edhe probleme me fqinjët, sepse kemi edhe me Kosovën për tregtinë, ku hyjnë interesa të ndryshme dhe përpiqemi t’i zgjidhim ato. E prita me kënaqësi këtë vizitë në Greqi, pavarësisht se nuk e kisha kërkuar për arsye se Greqia ka qenë në një situatë jo shumë të qëndrueshme, duke qenë i bindur se një vizitë zyrtare duhej bërë në kohën kur edhe fqinjët tanë do kishin mundësi për të diskutuar. Jam shumë i kënaqur për këtë vizitë që ka ndodhur në një moment jo shumë pozitiv, në kuptimin e atmosferës, të deklaratave e kundër deklaratave dhe besoj se ky delegacion dhe unë kemi bërë më së miri detyrën ndaj qëllimeve që ka politika e jashtme e Shqipërisë”, tha Meta.