Mijëra njerëz marshojnë për paqe kundër NATO-s, në Berlin

Mijëra demonstrues kundër luftës, kanë marshuar në Berlin, këtë fundjavë për të protestuar kundër rritjes së militarizimin të politikave gjermane dhe konfrontimin e NATO-s me Rusinë, për luftën në Siri.
Të shtunën, protestuesit marshuan nga “Alexanderplatz” deri në “Brandenburg Gate”, ku mbajtën disa fjalime. Policia gjermane deklaron se numri i protestuesve arrinte mbi pesë mijë, ndërsa sipas organizatorëve të protestës, ky numër arrinte nga gjashtë deri në tetëmijë, transmeton Gazeta Express.

Sipas protestuesve, resurset e harxhuara në luftë do të duhej të shpenzoheshin për ta bërë jetën më të mirë për njerëzit, të bëhet ulja e buxhetit të Berlinit në ushtri, kthimin e trupave nga të gjitha misionet e jashtme dhe ndalimin e shitjes së armëve për ushtritë e tjera.

“Sipas këndvështrimit tonë, duhet të kthehen politikat e kooperimit, negociatave dhe dialogut, ne kemi nevojë për këto lloje të politikës, jo vetëm për Siri dhe Ukrainë, por, për të gjitha vendet e botës”, ka thënë një protestues.

One thought on “Mijëra njerëz marshojnë për paqe kundër NATO-s, në Berlin

  • October 12, 2016 at 10:10 am
    Permalink

    Po ndrojini nje her lajmet se lat nam jeni,portali me i varfer i informacionit keni nje jav e ca me te njejtat lajme lat nam

Comments are closed.