Mirësevini në Ferr (Fotogaleri)

Ideja për të shkuar në Ferr nëpërmjet disa portave që ndodhen në planetin ku jetojmë qarkullon vërdallë për mijëra vjet. Pothuajse çdo besim e ka konceptin e vendit ku shpirtrat e mëkatarëve vuajnë dënimin pas kësaj jete.

Shumë besojnë se jeta e përtejme është një vend spiritual që arrihet pas vdekjes, por ka edhe persona që mendojnë se kjo jetë mund të arrihet direkt përmes një hyrjeje në Tokë.

“Atlas Obscura” ka grumbulluar një seri portash Ferri. Ato më tradicionalet e shkrimeve të krishtera gjenden në Greqi, Irlandë dhe Romë. Por, ka edhe në Japoni, Islandë dhe Peru.

I besoni apo jo legjendat, hidhini një sy këtyre vendeve të mrekullueshme që njerëzit mendonin (dhe mendojnë akoma) se të çojnë drejt e në Ferr…