Ndalohet muzika kroate ne Maqedoni

Kroacia e ndaloi përdorimin e muzikës nga ky vend në Maqedoni. Vendimi është marrë në seancën e Bordit Administrativ të organizatës HDS-ZAMP, ku është vendosur që të ndalohet shfrytëzimi i repertorit të tyre muzikor në të gjitha radiot dhe televizionet në territorin e Maqedonisë.

Kjo ndalesë hyn në fuqi menjëherë. Organizata për Mbrojtjen e të Drejtave Autoriale muzikore në Maqedoni ZAMP, si një organizatë e cila është e autorizuar për t’i ndërmarrë masat e nevojshme për zbatimin e ndalesës dhe mbrojtjen e të drejtave të anëtarëve të HDS-ZAMP, dhe në bazë të marrëveshjeve për reciprocitet, njoftoi se ndalesa nis prej datës 17.10.2016, shkruan “Aktuale”.