Ndocaj takim me komunitetin shqiptar në Itali, inaguron shkollën e dytë shqipe brenda pak ditësh

Deputeti Ndocaj mori pjese ne nje takim me emigrantet shqiptare ne Macerata te Italise.

Ky takim eshte organizuar nga shoqatat shqiptare qe po bejne nje pune te mrekullueshme per perfaqesimin dinjitoz te shqiptareve dhe po ashtu edhe per perhapjen e mesimit shqip duke hapur plote shkolla shqipe.

Deputeti foli me ta per punen dinjizote qe po ben ne Parlament per te Voten e Emigranteve. Shumica e te pranishmeve do te jene te pranishem ne Samitin e Diaspores, por ishin te shqetesuar per censure nga organizatoret.

Kjo duke u nisur nga eskperiencat e turpshme qe kane pasur shoqatat shqiptare me ministrin Bushati qe i ka censuruar ne te gjitha takimet qe ka organizuar.

Ndocaj me kete rast inauguroje edhe shkollen shqipe, ku femijet e emigranteve do te mesojne shqip. Kjo eshte shkolla e dyte qe Ndocaj inauguron vetem brenda pak diteve. Vetem nje jave me pare inauguroje shkollen shqipe ne Rovereto ne Trento.

kaubo